DNEVNIK BODOČE NEVESTE

22.05.2018 Adrijana Brečko

dnevnik bodoče neveste 1

Ne vem kdaj sem prišla na točko, ko se mi zdi, da čas mineva s svetlobno hitrostjo in, da če ne bom stvari, ki so še za urediti, uredila DANES, me bo čas povozil. Poroka je dan, o katerem večina punc sanja celo življenje. Ampak v mojem primeru je to dan, o katerem se mi sanja dobesedno in to vedno bolj pogosto – sanjam da je čas napočil, jaz pa še nimam izbrane obleke, ali sem se zaspala in podobne, ne najbolj rožnate situacije. Zato sem se odločila, da z ničemer ne bom več odlašala, saj bi rada bila mirna, da je vse urejeno, pripravljeno ter samo se samo še čaka na dan d.

So-bodoča-nevesta, mi je na začetku planiranja dejala, da so najpomembnejše tri stvari:
1. Lokacija
2. Glasba
3. Fotograf
In te tri so bile tudi tiste, ki sem jih imela urejene najprej. Prva je bila lokacija o izbiri katere ne bom zgubljala besed, saj sem o celotnem procesu izbire pisala tukaj (http://lifepropsblog.com/index.php/2017/12/01/porocna-lokacija/). Z izbrano lokacijo je zraven prišla najpomembnejša pridobitev – organizatorki poroke. Marsikdo se ne odloči za organizatorko in delo prevzame sam ampak bistvena prednost pri temu, da jo imaš je ta, da vse tvoje želje, odločitve in vizije realizira nekdo, ki ima za sabo n-število porok, ti pa 0. In tukaj pride do ogromno stvari, na katere sam niti ne pomisliš, ker jih vidiš komaj v praksi, iz izkušenj. Kar pa je meni pri delu s puncama iz AK Weddings najbolj všeč je to, da imata pri izbiri čisto vsake posamezne komponente v mislih »celotno sliko«, torej poskrbita, da bo obleka v stilu z lokacijo, frizura v stilu z obleko, vabila v stilu s cateringom in da bo navsezadnje vse skupaj zaokroženo v popolno celoto.

Najbolj zabavni del organiziranja poroke sta zame bila dva: izbira obleke in izbira torte. V iskanju popolne obleke sem obiskala tri salone – dva v Sloveniji in enega čez mejo. Ne veš kaj je huje, da ti nobena ni všeč ali da so ti vse lepe in se ne moreš odločit. Spet taista so-bodoča-nevesta mi je po izbiri svoje dejala, da ko najdeš tisto svojo, tisto pravo, preprosto veš. Čemur nisem verjela, dokler je nisem našla sama. V čudovitem poročnem salonu White Couture v naši prestolnici sem doživela tisti trenutek, ko se ti naježi koža in vedela sem, da je iskanje končano.

Večji izziv je nastal pri iskanju obleke za mojega 211 centimetrov bodočega ženina – če že običajne kavbojke težko najde, kje za vraga naj mu najdeva obleko? Seveda nama je na pamet takoj padla samo ena opcija – da jo dava sešit po meri. Zdaj pa, kam? Vsekakor ni to delo, ki bi ga zaupal kar vsakomur in lotila sem se iskanja šivilj ali krojačev, specializiranih za moške obleke. Presenečena sem bila kako malo jih je v Sloveniji! Pot naju je vodila do Petra Thalerja, gospoda v pravem pomenu besede, ki svoje kreacije ustvarja v Celju, kar nama je zaradi bližine bil še dodaten plus. Presenečena sva bila nad njegovo prijaznostjo in ustrežljivostjo predvsem pa skromnostjo, glede na to, da šiva obleke celo za voditelje naših televizijskih oddaj in sprehode naših estradnic po rdečih preprogah.
Še en zabaven, manj stresen del pa je bila izbira poročne torte. Ne samo zabaven, ampak tudi redilen, hihi. Pred kratkim sem se namreč udeležila prav posebnega dogodka, ki ga je Yammy Tammy (https://www.yammytammy.si/) organizirala za vse bodoče mladoporočence in s tem namenom spekla petnajst različnih okusov tort, da si lahko presodil, kateri okusi bi bili tisti, s katerimi se bosta skupaj z vajinimi svati sladkala nekaj ur po tem, ko bosta postala mož in žena. Če sem mislila, da se je težko odločiti za obleko, sem tule šele spoznala pravo dilemo! Moji najljubši okusi (med katerimi se še zdaj nisem odločila za zmagovalna dva) so:
GRŠKA POROKA – kakavov biskvit s praženimi mandlji, mangova krema, krema z grškim jogurtom in mascarponejem ter svežo vaniljo.
NUTELLINA TORTA – kakavov biskvit, mousse iz nutele, hrustljavček, nutelin ganache, dodatek: maline ali banane

Fotografija je last Urške in Domna http://urskadomen.si/
Fotografija je last Urške in Domna http://urskadomen.si/
Fotografija je last Urške in Domna http://urskadomen.si/
Fotografija je last Urške in Domna http://urskadomen.si/

Ok prisežem, da so se mi ob pisanju tega dela posta spet pocedile sline, Tamara res obvlada!
Za nama je tudi že obisk matičnega urada v Štanjelu, ki je bil precej uraden, ampak temu resnemu opravku je na srečo sledil en dosti bolj lušten in sicer degustacija poročnega menija v vrhunski lokalni restavraciji Kobjeglava. Tam sva jedla že prvič, ko sva šla na ogled lokacije in tudi tokrat naju je kvaliteta hrane sezula, kraško vino pa spravilo v še posebej dobro voljo, hehe.

Zdaj pa kaj še ostaja – mali dodatki, ki niso ključnega pomena, ampak vem, da mi bodo na dan pomenili ogromno – darila za goste, spodnje perilo, bela haljica, tiskovine in sigurno se bo še še sproti kaj našlo.
Naslednja na sporedu pa je, upam da, samo še mirna plovba. Komaj čakam na vtise tik po dnevu in na to, da vidim kako bodo vsi delčki, ki jih sestavljaš celo leto, v enem dnevu prišli skupaj. Naj že mine!
Adrijana Brečko
Life Props Blog


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


ScrollUp