ŽELJE GOSTOV NA POROKI

30.05.2018 Portal e-poroka

Draga mladoporočenca, večina objavljenih blogov na naši spletni strani je namenjeno vama. Bodisi pišemo o nasvetih glede načrtovanja pa vse do modnih idej kako popestriti vajin dan. In seveda, poroka je vajin dan. Ko sta sredi načrtovanja poroke vam vedno znova izpostavijo dejstvo, da gre za vajin poseben dan. Da sta vidva center vse pozornosti, kar seveda ne moremo zanikati. Vsekakor je vajin poročni dan in se med načrtovanjem želite prepričati, da ste zadovoljni s svojimi odločitvami. Kljub temu, pa v obzir vzemite tudi vaše goste, nekateri bodo morali za vaju potovati, organizirati varstvo otrok, vzeti dopust, itd. Storili bodo to, da bodo z vami preživeli vajin dan.

Zato se bomo v tem blogu osredotočili na vajine goste, na to, kaj jim je dejansko pomembno in kako jih lahko razbremenite. Spodaj omenjene ideje so z namenom, da boste goste obdržali srečne brez žrtvovanja poroke svojih sanj.

»Open bar« ali brezplačna pijača

Brezplačna pijača je očitna prednost pri večini poročnih gostov. V kolikor bo pijača plačljiva je prav, da gostje vnaprej vedo za ta podatek, da bodo prišli pripravljeni. Nekateri se odločijo za delno plačljive pijače. Na primer na poroki se streže vino in pivo, ves močnejši alkohol pa je potrebno doplačati. Ne želite situacije, ko bodo gostje prišli brez denarja, najbližji bankomat pa bo kilometre vstran.

Hrana

Gostje se v resnici ne obremenjujejo toliko s hrano, pomembno pa je, da so obveščeni kakšen je razpored hrane v celem dnevu. Vsekakor jih lahko s pravo hrano pridobite na svojo stran, še posebej če se odločite za kaj nepričakovanega. Pomembno pa je, da se pozanimate ali imajo povabljeni kakšne omejitve pri hrani, na primer vegeterijanci, gluten, itd.

Vabilo na poroko in poročno zabavo

Zagotovo, da se vaši gostje počutijo neprijetno, če jih izključite iz svečane poroke ali poročne zabave. Čeprav obstajajo tisti, ki bi se počutili razbremenjeno, da ne bi morali sedeti na verski slovesnosti, bi večina ljudi z veseljem potrpela tudi to. Najbolj užaljeni pa bodo gostje, ki niso povabljeni na poročno zabavo. Le-ti se običajno počutijo, kot da je pomembno njihovo darilo ne pa njihova prisotnost.

Sedežni red

Večina gostov na poroki si želi sedežnega reda, še posebej če gre za veliko poroko ali dejstvo, da na poroki ne poznajo nikogar. Pri sedežnem redu je seveda dobro upoštevati kdo se s kom razume ter katere družine sedijo skupaj.

Vreme in teren

Čeprav vremena ni mogoče nadzorovati pa vseeno poskrbite za udobnost gostov. V kolikor se poročite pozimi poskrbite za ogrevanje in poleti za hladno dvorano. Prav tako upoštevajte teren poroke, namreč gostje bodo morali priti do samega kraja poroke ali poročne slovesnosti. Opozorite goste v kolikor bo poroka na travi (tukaj so problem predvsem pete) ali na pesku. Poskrbite tudi za prevoz starejših v kolikor gre za neraven teren ali pa za daljšo hojo do cilja.

Prevoz in parkiranje

Pomembno za goste je tudi, da vedo ali si morajo organizirati svoj prevoz in kje bodo lahko pustili svoje avtomobile. V kolikor je poroka na oddaljenem kraju je primerno, da organizirate skupinski prevoz. V kolikor ob dvorani ni parkirišča se pozanimajte kje lahko gostje parkirajo in ali so bližnja parkirišča plačljiva. V tem primeru seveda obvestite goste ali poiščite kakšno drugačno opcijo.


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


ScrollUp