SEDEŽNI RED NA POROKI

12.04.2017 Portal e-poroka

Sedežni red na poroki omogoči, da se svatje posedejo skupaj glede na poznanstvo.
Nekatere družine so zapletene zato je toliko bolj pomemben sedežni red.
Pogosto se pari sprašujejo koga kam posesti in zapravijo ure in ure za urejanje sedežnega reda.

Obstajajo določena pravila za sedežni red na poroki

– na eni strani naj sedijo nevestini starši in gostje
– na drugi strani ženinovi starši in gostje
– ženska vedno sedi ob desni strani moškega
– pomislite na starost in sorodstvene vezi
– pozanimajte se kakšna bo postavitev miz in sam prostor

Sedežni red mora biti postavljen takoj ob vhodu v poročni prostor, da svatje ne iščejo svojega imena po mizah. Listki z sedežnim redom so postavljeni na mizah samostojno.

Sedežni red na poroki je lahko tudi lepa dekoracija. Lahko ga izdelate kot lepo lično škatlico, kot konfet, ki služi kot zahvalo vsem svojim svatom, ki so se udeležili poroke.

Velikokrat se na poroki spletejo nova poznanstva zato lahko tiste goste, ki so bolj odprte narave pomešate med seboj. Seveda velja tudi za tiste, ki se med seboj že predhodno poznajo.
Upoštevati morate, da starejše goste posedete nekoliko bliže mestu dogajanja prav tako morebitne povabljene na invalidskih vozičkih ali berglah, ki pa morajo sedeti na koncu klopi.
Pri civilnem obredu je prvih pet vrstic rezerviranih za družino in sorodnike (kot so tete, strici, bratranci in sestrične).
V prvi vrstici naj sedi družina tik za njimi pa bratje in sestre in nato stari starši.
Priporočamo, da se vedno pogovorite vnaprej, da bi se izognili nerodnim nevšečnostim.

Sedežni red lahko izdelate tudi sami vendar morate vedeti, da vam lahko vzame ogromno časa.
Sedežni red je velikokrat prezrt na poročnem seznamu, a je prav tako ključnega pomena za nemoten potek poročnega slavja. Z njimi na preprost način povemo povabljenim gostom, kje sedijo ter obenem dodamo osebno noto pri dekoraciji miz.

Oblika in barva sedežnega reda, naj se ujema z obliko in barvo poročnega vabila, poročne zahvale, menija…


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


    ScrollUp