POROKA V TUJINI

17.03.2016 Portal e-poroka

ROMANTIČNA POROKA V TUJINI

Odločite se lahko za civilno poroko, cerkveno poroko ali simbolično poroko. Poročite se lahko na plaži, v džungli, v romantičnih mestih sveta, na ladji,v gorah ali celo pod vodo.
Velja, da se lahko poročite v katerikoli državi, če dovoljujejo poroko za tujce. Priporočljivo je, da se poročite v deželi, ki je podpisnica Haaške, Pariške ali Dunajske konvencije.
Potrebujete pa naslednje dokumente:
– rojstni list
– kopijo potnega lista
– izjavo, da se želite poročiti
– dokument, ki bo dokazal, da niste poročeni
Potrebno je, da so dokumenti prevedeni v angleški jezik.
Pri pridobitvi dokumentov vam lahko pomaga slovensko veleposlaništvo.

Če se boste želeli poročiti v tujini se morate pozanimati koliko časa pred poroko morate preživeti v tistem kraju, da bo poročni obred veljaven. Pozanimajte se tudi o tem koliko v kolikšnem času je treba prijaviti zakon na matičnem uradu in kdaj morate obred overiti na ministrstvu za tuje države prav tako na slovenskem minstistrstvu oziroma ambasadi. Preverite tudi ali potrebujete prevajalca kjer se boste poročili.

Civilno se lahko poročite v deželah:

– Mauritius
– St Lucia
– Šri Lanka
– Jamajka
– Tobago
– Havaji
– Italija
– Sejšeli
– Fidži
– Cookovi otoki
– Grenada
– Grčija
– Švedska
– Francoska Polinezija
Civilna poroka ni možna na Tajskem in na Maldivih.

Cerkveno se lahko poročite v deželah:

– Mauritius
– St Lucia
– Tobago
– Italija
– Sejšeli
– Cookovi otoki
– Švedska

Simbolična poroka

Simbolični poročni obred je lahko popolnoma enak kot pri pravi in je uradno veljavni poročni obred. Po obredu prejmeta poročni certifikat, ki pa je le simbolične narave.
Če želita, da vajin zakon priznava tudi Slovenija, se pred ali po potovanju zglasite na matičnem uradu in potrdita zakonsko zvezo.
Pogosto so simbolične poroke še bolj pravljične in unikatne.


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


    ScrollUp