NALOGE POROČNE PRIČE

04.03.2018 Portal e-poroka

Če začnemo pri osnovah, se naloge poročne priče začnejo ob nevestini in ženinovi izbiri poročnih prič. Poročna priča je desna roka ter zaupnik vsakega ženina in neveste. Glavna naloga je, da vaju podpre skozi vse vzpone in padce načrtovanja poroke. V službi častnih dolžnosti je organiziranje in gostovanje vajinega poročnega obdarovanja, pomoč pri izbiri vabil, oblek ter zbiranje in vodenje evidenc vajinih poročnih daril.

Ker organizacija poroke ni mačji kašelj, je poročna priča tukaj za vaju, da vama ob najtežjih trenutkih priskoči na pomoč. Naloge poročne priče so neskončne, prav pa je, da jih razumejo tako priče, kot tudi ženin in nevesta. V kolikor se ne boste dogovorili o nalogah in pričakovanjih, je lahko prisotno veliko razočaranje. V nadaljnjem besedilu smo za vas pripravili nekaj usmeritev in klasičnih nalog, po katerih se lahko zgledujete.

Pomoč pri organizaciji poroke

Naloge poročne priče se začnejo pri sami organizaciji poroke. Najpomembnejše odločitve so vedno lažje ob prisotnosti tretje, nekoliko nevtralne osebe, v našem primeru, poročne priče. Gre za pomoč pri izboru poročne teme, glasbe, vabil, hrane, samega prostora, dekoracije in ostalih podrobnosti. Podrobnosti, ki povzročajo stres vsakemu bodočemu poročenemu paru. Nevestina poročna priča bo prav tako na pomoč priskočila pri izbiri poročne obleke in vseh dodatkov. Medtem, ko bo ženinova poročna priča bolj skrbela za zabavo in sproščenost ob ženinovih zadolžitvah.

Organizacija dekliščine in fantovščine

Ena izmed najbolj zabavnih zadolžitev je organizacija dekliščine in fantovščine. S tem se naloge poročne priče iz stresa pri sami organizacija povzpnejo na zabavni nivo. Pri organizaciji dekliščine in fantovščine ne pozabite vključiti pomembnih prijateljev, ki bodo del poroke. Glede samih stroškov se dogovorite, ali bodo del poročnega proračuna, ali pa jih boste krili povabljeni. Vsekakor pa organizirajte večer zabave, s posebnimi igrami, ki jih na internetu ne primanjkuje. Glede dekliščine in fantovščine se posvetujte tudi z ženinom in nevesto, da na sam večer ne bo prišlo do slabe volje.

Aktivno sodelovanje pri »šrangi«

V kolikor sta se mladoporočenca odločila za bolj tradicionalno praznovanje bodo naloge poročne priče izstopale predvsem pri temu delu poroke. Nevestina poročna priča se bo morala pogajati z ženinovo poročno pričo za nevesto. Glavna naloga nevestine poročne priče je torej paziti nevesto in poskrbeti da le-ta ne bo ugrabljena. Naloga ženinove poročne priče pa, da ženinu priskrbiš nevesto. Ker pa gre za precejšen denarni zalogaj, se s sodelujočimi dogovorite kako boste zadevo izpeljali.

Poročna priča kot desna roka

Tukaj ne gre samo za podporo pri organizaciji pač pa tudi čustveno podporo. Na sami poroki priči stojita ob mladoporočencema in jima tako nudita poseben občutek. Med obredom nevestina poročna priča poskrbi za nevestin šopek in nevestino obleko. Ženinova poročna priča pa za poročni prevoz in poročne prstane.

Poročni govor

Naloge poročne priče zajemajo tudi poročni govor, kjer nevestina in ženinova poročna priča skupaj nazdravita na mladoporočenca. Na tem mestu je običaj, da se zahvalita za svoji vlogi, povesta kakšno smešno prigodo ter nazdravita na njuno prihodnost. Da bodo govori potekali gladko se vnaprej pripravita.

Vsekakor pa imejte v mislih naslednje. V kolikor ste bili izbrani za poročno pričo pomeni, da ste zaupanja vredna oseba, dober svetovalec in poslušalec. To so najpomembnejše lastnosti, ki bodo olajšale načrtovanje in izvedbo vsake poroke. In ne nazadnje, naloge poročne priče zajemajo tudi nepozabno zabavo in sprostitev na sami poroki!


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


    ScrollUp