OBLETNICA POROKE

07.05.2017 Portal e-poroka

Obletnica poroke je vesel dogodek saj se nanjo spomnemo z veseljem in srečo in na vse lepe trenutke z nekom.

Razdeljene so po letih obujanja na tiste lepe dni, ko so pari stopili na zakonsko pot. V starejšem časovnem obdobju, so bile obletnice porok zelo popularne, saj so jih naši dedki in babice zelo častili. Velikokrat se je veliko pelo in vriskalo, dali so si duška, praznovali so pa čisto preprosto. To je bilo nekoč. Danes je malo drugače, malokdo se spomni, da čestitko svoji dragi on skupnem prazniku. Zakaj je tako, bi bilo veliko vprašanj.

Obletnice poroke praznujejo povsod po svetu, vendar pa po različnih državah čisto, vsak na svoj način in različno prav tako poimenujejo posamezne obletnice. Srebrna obletnica narekuje petindvajseta leta skupnega življenja, zlata,petdeseta leta, pa imata skoraj seveda povsod, posebno mesto.

V drugih deželah, so za visoke obletnice, kot so šestdeseta in sedemdeseta leta, dobili tudi čestitke od kraljice ali vladarja. V številnih drugih državah ni redkost da vam čestita tudi predsednik vlade ali države.
Medtem ko se kmečka poroka osredotoča na bolj naravne elemente in se dogaja na prostem pa vintage poroka črpa navdih iz starinskih časov. Poročne dekoracije kmečke poroke so polne divjih rož in juta namiznih tekačev medtem ko ima vintage poroka starinske vaze, starinske posode in veliko čipke.
Kmečke poroke se lahko odvijajo na ogromnih različnih krajih.
Nekatere vrste kraji, o katerih morda želeli razmisliti, so hlevi, turistične kmetije, pivovarne in vrt, gore ali prizorišča ob jezeru.
Vendar pa če preprosto ne morete najti pravega kraja potem lahko vedno rezervirate standardno hotelsko dvorano in uporabite dekor v kmečkem stilu.

Obletnica poroke po letih:

Prva obletnica: papirnata poroka
Druga obletnica: bombažna poroka
Tretja obletnica: usnjena poroka
Četrta obletnica: platnena poroka
Peta obletnica: lesena poroka
Šesta obletnica: železna poroka
Sedma obletnica: bakrena poroka
Osma obletnica: bronasta poroka
Deveta obletnica: keramična poroka
Deseta obletnica: kositrna poroka
Petnajsta obletnica: kristalna poroka
Dvajseta obletnica: porcelanasta poroka
Petindvajseta obletnica: srebrna poroka
Trideseta obletnica: biserna poroka
Petintrideseta obletnica: koralna poroka
Štirideseta obletnica: rubinasta poroka
Petinštirideseta obletnica: safir poroka
Petdeseta obletnica: zlata poroka
Petinpetdeseta obletnica: smaragdna poroka
Šestdeseta obletnica: diamantna poroka

Vsaka obletnica in neko življenjsko obdobje pa lahko ima svoje, kaj se iz tradicija vleče že iz srednjega veka. Po različnih delih sveta pa obletnice različno poimenujejo, k vsaki obletnici pa sodijo tudi posebna darila iz različnih materialov in z različno simboliko.

V naši kulturi so seveda najpomembnejše okrogle obletnice, vendar je enako pomembna prav vsaka. Vsak dan sproti se moramo spomniti drug drugega in si nakloniti vsaj majhno pozornost. Morda so tiste začetne obletnice še pomembnejše od jubilejnih, zato jih praznujte z veseljem in ponosom.


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


    ScrollUp