SEZNAM GOSTOV

18.02.2018 Portal e-poroka

Seznam gostov lahko nekaterim parom predstavlja ogromen izziv, saj je neposredno povezan s poročnim proračunom, ki si ga par zastavi. Spet drugim, ki pa se že na začetku odločijo za intimno poroko lahko pomeni seznam gostov najmanjši problem. Želja, da na poroko povabita vsakega, ki ga poznata je dan danes redko razkošje. Večina parov mora dobro premisliti in nekje potegniti črto pri povabljencih.

Tradicionalno gledano, je poroka priložnost, kjer dve družini, skupaj z najbližjimi družinskimi prijatelji obeležijo poseben dan mladega para. V preteklosti je bil seznam gostov domena nevestinih staršev, saj so le-ti krili stroške poroke. Proračunska omejitev še vedno ostaja, seznam gostov pa je odločitev bodočih mladoporočencev. Ko gre za načrtovanje seznama poročnih gostov, se pojavita dve osnovni omejitvi. Prva, kot smo že povedali, se nanaša na zastavljen proračun in druga na kapacitetno zmogljivost kraja, kjer se bo odvijala poroka. Pravično "za vse", ko gre za načrtovanje seznama poročnih gostov, je lahko torej velik izziv. V nadaljnjem besedilu smo za vas pripravili nekaj odličnih nasvetov s katerimi vas bomo razbremenili dodatnega stresa pri oblikovanju seznama.

Odločite se kako boste razdelili seznam gostov

Preden si zastavite poročni proračun začnita razmišljati koga si želita na svoji poroki. Pri tem združita družine in se posvetujta z njimi. S posvetovanjem bosta spoznala pričakovanja obeh družin in tako ne bo prišlo pri samem seznamu do nobenih presenečenj. V kolikor bodo denarno prispevali tudi starši, obstaja možnost, da bodo želeli prispevati k vajinemu seznamu.

Uporabite sistem sodelovanja

Pri ustvarjanju seznama gostov je priporočljivo, da se obrnete na svoje najbližje, ki vam bodo znali svetovati in bodo vključeni v ustvarjanje seznama. S pomočjo seznama gostov boste lažje oblikovali tabelo za sedenje. Prav tako je koristno, da seznam gostov vsebuje tudi kontaktne in ostale pomembne podatke, ki vam bodo olajšali stik z gosti. Seznam razdelite na več delov, in sicer na povabljence, ki jih boste zagotovo povabili in na tiste, za katere niste prepričani.

Izdelajte svoj idealni seznam gostov

V idealni seznam gostov vključite vse za katere ste si nekoč predstavljali, da bodo del vajinega posebnega dne. Seznam vam bo prišel prav v kolikor boste naknadno odkrili še nekaj prostih mest.

Število gostov

Krčenje številk ni najbolj glamurozni del poročnega načrtovanja, vendar gre za številko, ki se je ne boste mogli izogniti. Vaš proračun in velikost prostora so glavni dejavniki, ki bi morali igrati v tej odločitvi. Z namenom, da dosežete določeno številko si v glavi postavita nekaj pravil, ki vama bodo pri tem pomagala. Na primer: če že dolgo niste z nekom govorili ali če tudi vi niste bili povabljeni na njihovo poroko, itd.

Izognite se spremembam seznama gostov v zadnjih minutah

Ob pošiljanju vabil jasno izpostavite komu je vabilo namenjeno. Najbolje, da na vabilo zapiše ime povabljenca oziroma povabljencev. S tem boste jasno dali vedeti svojim gostov koga pričakujete na poroki. Zavedajte se, da bo prišlo do neprijetnih pogovorov, ko bodo nepovabljeni malce užaljeni. Vsekakor pa se držite vašega seznama, saj ste o tem dovolj dobro premislili. S spremembami boste ustvarili veliko zmedo in dodaten stres, ki pa nikoli ne pomeni nič dobrega. Zaupajte v svojo odločitev in uživajte poseben dan z gosti, ki so vam res blizu.


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


    ScrollUp