SINJI VRH

 • ŽELIM PONUDBO

  POVPRAŠEVANJE BO PREJEL/A SINJI VRH

  Njihov odgovor lahko pričakujete v kratkem medtem pa poglejte preostale dobre ponudbe.

  • PRIKAŽI KONTAKT

   SINJI VRH

   Kovk 10a, 5273 Col

   Kontaktna oseba: Kristijan +386 31 836 813

   Kontaktna oseba: Beti +386 40 215 322

  • SPLETNA STRAN
  • LOKACIJA

  Penzion Sinji vrh nad Colom je mala turistična kmetija. Gosta, ki prvič obišče Sinji vrh, očara čudovit razgled po Vipavski dolini, ki se razširi vse tja do Benetk in Istre. Na višini dobrih 1000 metrov lahko doživi še marsikaj prijetnega: nekateri se sem gor le umaknejo iz doline v vročih poletnih dneh, drugi uživajo v pohajkovanju po neskončnih gozdnih pešpoteh. Turistična kmetija Sinji vrh je znana gostiteljica različnih ustvarjalnih delavnic, med njimi sta zagotovo najpomembnejši Slovenija odprta za umetnost in Umetniki za Karitas.

  Umetniki so domačiji Sinji vrh pustili svoj pečat, opazen že na daleč. Znotraj kmetije pa si lahko ogledate bogato zbirko del, ki so se nabirala skozi leta gostovanj umetniških kolonij, urejeno pa imajo tudi manjšo etnološko zbirko starega kmečkega orodja.

  sinji vrh -  poroka

  Si želita intimne in čudovite poroke v neokrnjeni naravi kjer si lahko izrečeta večni “DA “? Sinji vrh je poročna lokacija, ki nudi vse, kar bi si lahko želela za intimno poroko v naravi.
  Sprejmemo lahko do 50 gostov.

  praznovanje dogodkov

  Načrtujete praznovanje? Nudimo vam nepozabno zabavo na našem posestvu ali v našem notranjem prostoru, ki sprejme do 50 oseb. Organiziramo zabave ob različnih priložnostih kot so osebni praznik ali obletnica, rojstnodnevna zabava, krst, obhajilo ali birma, poročno slavje, teambuildingi in druga praznovanja. Zaupajte nam svoje želje in skupaj bomo pripravili zabavo, ki se je boste spominjali še dolgo.

  V našem penzionu imamo na razpolago 12 sob, v katerih je prostora za 20 do 25 ljudi. Sobe so prve in druge kategorije. Na voljo imamo 5 dvoposteljnih sob z zakonsko posteljo, 2 štiri-posteljni sobi (zakonska postelja in pograd) in 5 dvoposteljnih sob.

  Na Sinjem vrhu gostom strežemo hrano, ki jo v večini pridelamo na lastni ekološki kmetiji. Naša vizija je ohranjati tradicionalne gorjanske jedi s pridihom svežine, katerim sledimo z lastnim ustvarjanjem s pomočjo zelišč, ki jih sami nabiramo v okolici našega penziona. Gostom vedno ponujamo lokalne in sezonske jedi, ki se spreminjajo glede na letni čas.

  Ne glede na letni čas pa lahko na našem meniju vedno najdete domače suhomesne izdelke (divjačinske salame, klobase, pancete, pršut in več vrst sirov), razne namaze ter goveji ali jelenov carpaccio. Kot hišno specialiteto ponujamo jelenovo pečenko in jagenjčka iz ekološke reje. Poleg mesnih jedi pa lahko kot hišno specialiteto izpostavimo domače štruklje, koprivove radi postrežemo kot prilogo, orehove pa kot sladico.

  V kolikor želite poizkusiti več dobrot v večih hodih, pa je po predhodni rezervaciji na voljo tudi degustacijski meni s spremljavo kakovostnih vipavskih buteljčnih vin.

  GOLDEN RING CHEESE - naša butična sirarna

  Golden ring cheese je majhna butična sirarna, ki izpolnjuje svoje poslanstvo v enem najlepših kotičkov Vipavske doline. Najdete ga na Sinjem vrhu, ki leži nad Ajdovščino na nadmorski višini 1000 metrov. Tam se odvija prav posebna zgodba o edinstvenih in drugačnih sirih, kateri združujejo umetnost in kulinariko. Naša posebnost je, da smo drugačni. Naši siri dobijo oster okus globoko pod zemljo, v zapuščenih rovih italijanske vojske iz začetka prejšnjega stoletja, v popolni temi, pri konstantni temperaturi in visoki zračni vlagi. Prav posebna mikroklima jim daje prepoznaven pečat. Vsak naš sirni kolut je ročno izdelan in dobro oskrbovan. Vsak od njih pripoveduje svojo zgodbo in vsaka serija je nekaj posebnega.

  Uporabljamo surovo kravje mleko s planin. Naši siri zorijo štiri mesece ali več. Zaradi nizkih temperatur siri nekoliko počasneje zorijo in tako pridobijo na okusu. Našo ponudbo sestavljajo naslednji siri: Vipavska dolina, Mehka dolina, Modra dolina, Sinji vrh, Bela dolina, Vipavski sončni zahod in Črna vdova. Posebnost prvih dveh je, da sta ovita v bombažno tkanino, ki omogoča uravnoteženo izmenjavo zračne vlage. To omogoča enakomerno zorenje sirov. Sčasoma začnejo siri razvijati neverjetne teksture naravnih plesni, ki se spreminjajo od modrih do oranžnih tonov. Vsak kos je unikat. V notranjosti sir ohrani čisto skorjo, ki se sama odkrije, ko je pravi čas. Vsako kolo sira ima svojo zgodbo, ne obremenjujemo se z njegovo obliko in pustimo, da jo oblikuje čas. Sezonsko izdelujemo tudi druge vrste sirov. Vrste so odvisne od sestavin, ki so takrat na voljo. Po dogovoru lahko razvijemo tudi posamezne sire po željah naših naročnikov.

  Več informacij na SPLETNI STRANI  in na naši FB STRANI


  Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

  Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializirani za hitro pripravo na izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po Sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin proračun za poroko optimalno izkoriščen.

  “Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

  Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

  STOPIMO V KONTAKT


   ScrollUp