POLHOGRAJSKA GRAŠČINA

 • ŽELIM PONUDBO

  POVPRAŠEVANJE BO PREJEL/A POLHOGRAJSKA GRAŠČINA

  Njihov odgovor lahko pričakujete v kratkem medtem pa poglejte preostale dobre ponudbe.

  • PRIKAŽI KONTAKT

   POLHOGRAJSKA GRAŠČINA

   Telefon: 01 36 456 94, 031 776 259

  • SPLETNA STRAN
  • LOKACIJA

  Polhograjska graščina predstavlja enega od najpomembnejših spomenikov v občini in središče njenega kulturnega utripa. Njeni temelji segajo v čas 13. in 14. stoletja, ko je na tem mestu stal stolpast dvor. Skozi stoletja so se menjavali njeni lastniki in v skladu z njihovimi potrebami je bila graščina večkrat prezidana. Graščak Mark Anton Kunstel pl. Baumgarten je dal v 17. stoletju graščini pomemben pečat. Prizidal je baročno grajsko kapelo z bogato štukaturo, uredil grajski park, na dvorišču prizidal razgledni stolp z uro ter pred glavni vhod graščine postavil Neptunov vodnjak, na katerem je v reliefu upodobljen grb gospodov Polhograjskih. V letih med 1808 in 1858 je z graščino upravljal grof Rihard Ursini Blagaj, ljubitelj botanike, mineralogije in umetnosti. V njegovem času je graščina postala središče naprednih razsvetljenskih idej.

  Leta 2008 je upravljanje graščine prevzel Tehniški muzej Slovenije in v njenih prostorih uredil Muzej pošte in telekomunikacij. V graščini je tudi Krajevni muzej. Graščina omogoča nepozabne poroke v poročni dvorani ali paviljonu v grajskem parku.

  Poroka v romantični Polhograjski graščini

  V romantični Polhograjski graščini lahko sklenete poročno zaobljubo v poročni dvorani ali v paviljonu v grajskem parku, poročno slavje pa nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Ponujamo tudi možnost cerkvene poroke v grajski kapeli, v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali v cerkvi sv. Petra v Dvoru.

  Termini porok se usklajujejo glede na prijavo prvega para za posamezno soboto.

  Izvedba poročnega protokola v Polhograjski graščini

  – najem dvorane v Polhograjski graščini ali paviljona v parku
  – izvedbo protokola
  – možnost zadrževanja v graščini ali v parku do 2 uri po obredu
  – postavitev miz, stolov, šotora nad mizo in priprava prtov za pogostitev po obredu
  – steklenico penine
  – darilo mladoporočencema


  Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

  Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializirani za hitro pripravo na izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po Sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin proračun za poroko optimalno izkoriščen.

  “Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

  Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

  STOPIMO V KONTAKT


   ScrollUp