GRAD BREŽICE

 • ŽELIM PONUDBO

  POVPRAŠEVANJE BO PREJEL/A GRAD BREŽICE

  Njihov odgovor lahko pričakujete v kratkem medtem pa poglejte preostale dobre ponudbe.

  • PRIKAŽI KONTAKT

   POSAVSKI MUZEJ BREŽICE

   Cesta prvih borcev 1, 8250 Brežice

   Telefon: 07 466 05 17

   GSM: 031 708 737

  • SPLETNA STRAN
  • LOKACIJA

  VAJINA POROKA V ČUDOVITI VITEŠKI DVORANI

  Pričnita vajino skupno življenjsko pot v gradu Brežice, v objemu trdnih grajskih zidov, ki so vase vsrkali moč številnih in nepozabnih življenjskih zgodb. Renesančna grajska stavba z baročno notranjostjo v starem mestu na brežcu, Brežicah, nad mogočno reko Savo je pravi veličasten prostor za prvi korak na vajini novi življenjski poti.
  Vabimo vaju, da poročne zaobljube izmenjata v eni najlepših baročnih dvoran v Sloveniji, v Viteški dvorani. Ta je bila na začetku 18. stoletja zasnovana in ustvarjena prav za najlepše življenjske trenutke, prepojene z glasbo in veseljem. Posebno vzdušje ustvarjajo baročno poslikane stene in strop s prizori iz grške in rimske mitologije. Dvorano odlikuje tudi izjemna zvočnost, ki se s skrbno izbranim glasbenim programom zlije v nepozabno doživetje. Takšno, kot poroka je in mora biti: nepozabno in neponovljivo.

  grad brežice - veličasten prostor za vajino poroko

  Če iščeta nekoliko drugačen prostor, lahko izbirata med baročno kapelo sv. Križa ali v poletnih mesecih med intimnim prostorom terase, zunanjim prostorom ob gradu ali prostranim grajskim dvoriščem.
  Poroka je eden izmed najbolj slovesnih dogodkov v življenju para, zato je pomembno, da ostane v trajnem spominu. Zanj bodo za vedno poskrbele fotografije, ki jih boste posneli v grajskem ambientu in Viteški dvorani. Predvsem Viteška dvorana daje poročnim fotografijam pridih srečanja različnih svetov, svečanosti in večnosti.

  Medtem ko se bosta fotografirala, bomo poskrbeli, da vajinim svatom ne bo dolgčas, saj jih bomo v primeru dogovora popeljali na ogled gradu ter jim v sproščenem vzdušju predstavili bogato dediščino Posavja.

  Po obredu ponuja Grad Brežice več možnosti za druženje, pogostitev in slavje: teraso, dvorišče, vinsko klet, Mali avditorij ali prostor ob gradu.

  Med načrtovanjem poroke vaju vabimo k nam na obisk, v grad Brežice. Ob ogledu gradu in prostorov se bomo dogovorili o podrobnostih ter vama odgovorili na morebitna vprašanja.

  CENIK UPORABE PROSTOROV ZA POROČNO SLOVESNOST:

  • Viteška dvorana: 300,00 €
  Velikost: 395 m2
  Število sedežev: 200

  • Terasa: 150,00 €
  Velikost: 250 m2

  Možnost postavitve 23 sedežev

  • Kapela: 70,00 €
  Velikost: 40 m2
  Možnost postavitve 20 sedežev

  • Dvorišče: 150,00 €
  Površina: 1020 m2
  Možnost postavitve 500 sedežev

  • Vinska klet: 150 €
  Površina: 337 m2
  Možnost postavitve 100 sedežev

  • Zunanji prostor ob gradu: 100,00 €

  • Poročna soba je uradni prostor UE Brežice za sklenitev poročne zveze.
  Velikost: 57 m2
  Število sedežev: 23

  CENIK DODATNE PONUDBE:

  • Uporaba Viteške dvorane za poročno fotografiranje: 50,00 €
  • Vodeni ogledi muzeja za svate:
  - do 20 oseb: 15,00 €
  - od 21 do 40 oseb: 30,00 €
  - od 41 do 100 oseb: 50,00 €
  - več kot 100 oseb: 70,00 €

  Dodatne informacije:

  Posavski muzej Brežice
  Telefon: (07) 466 05 17
  GSM: 031 708 737
  E-mail: vodnik@pmb.si
  www.pmb.si
  Facebook: Posavski muzej Brežice

  UPORABA PROSTOROV ZA POGOSTITEV IN POROČNO SLAVJE:

  • Uporaba prostorov gradu za manjšo pogostitev:
  - terasa: 120,00 €
  - grajsko dvorišče: 180,00 €
  - prostor ob gradu: 120,00 €
  - Mali avditorij: 80,00 €
  - vinska klet: 120 €
  V paketu je zajeta uporaba prostora do 2 uri (vključno s pripravo in pospravljanjem), miz, prtov in do 100 kozarcev.
  Vsaka nadaljnja ura uporabe prostora: 80,00 €
  Uporaba dodatnih kozarcev: 20,00 €

  • Uporaba prostorov za poročno slavje:
  - terasa: 350,00 €
  - dvorišče: 800,00 €
  - prostor ob gradu: 350,00 €
  - vinska klet: 350,00 €
  V paketu je zajeta uporaba prostora, miz, prtov in do 100 kozarcev.
  Uporaba dodatnih kozarcev: 20,00 €

  Po tradicionalnem verovanju pričara metanje riža ali žita paru blagostanje in srečo. To je dovoljeno izključno na grajskem dvorišču. Metanje npr. papirčkov, rožnih listov ali česa drugega na grajskem dvorišču in v drugih grajskih prostorih ni dovoljeno, saj povzroča škodo gradu – spomeniku državnega pomena.

  Za nemoten potek vašega poročnega dne še nekaj koristnih informacij:
  ˗ Za datum in uro poročnega obreda se dogovorite ob prijavi poroke na Matičnem uradu Upravne enote Brežice. V kolikor se boste poročili izven uradnega prostora za poroke (v Viteški dvorani, kapeli, na terasi, prostoru za gradom ali dvorišču), je treba ob prijavi poroke na Matičnem uradu priložiti soglasje, ki vam ga izdamo v Posavskem muzeju Brežice.
  ˗ Posavski muzej Brežice ponuja dodatne prostore (teraso, grajsko dvorišče, Mali avditorij, vinsko klet) za pogostitev in slavje po poročnem obredu, ne izvaja pa organizacije poročnih pogostitev. Za nemoten potek poročnega dne v gradu Brežice vam svetujemo, da z vami in vašim organizatorjem poroke skupaj uskladimo vse dejavnosti, ki se bodo odvijale pred poroko in po njej.
  ˗ Uporaba izbranega prostora za poročno pogostitev ali slavje ne izključuje izvajanja drugih dejavnosti muzeja (ogled muzeja ali drugih porok) v ostalih prostorih gradu.


  Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

  Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializirani za hitro pripravo na izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po Sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin proračun za poroko optimalno izkoriščen.

  “Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

  Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

  STOPIMO V KONTAKT


   ScrollUp