VINTAGE POROKA

23.10.2021 Portal E-poroka

Ena izmed prvih odločitev s katero se bodoča mladoporočenca soočata je izbor poročne lokacije in določitev stila poroke. Izbrati stil poroke včasih ni najlažja naloga zato si morata vzeti dovolj časa za razmislek in se osredotočiti na vajine skupne želje. Poznamo več stilov porok kot so: klasična poroka, rustikalna in romantična poroka, glamurozna, elegantna, boho poroka ter vintage poroka. Odločata se lahko tudi med etnično in morsko poroko ali poroko v naravi. Danes se bomo osredotočili na vintage poroko, ki je vse pogostejša izbira bodočih mladoporočencev in je ena najbolj priljubljenih poročnih stilov pri nas.
Preden začnemo, kaj pravzaprav je vintage poroka in kaj pomeni?
Izraz vintage je na splošno precej širok, a ko razpravljamo o starinskih porokah, na splošno črpamo navdih iz katerega koli obdobja med 1920-im in 1970-im letom. Seveda obstaja cela vrsta zelo različnih stilov, ki so bili popularizirani v tem časovnem obdobju. Pri vintage poroki lahko uporabita ogromno umetniške svobode, da ustvarita slog, ki je popolnoma edinstven za vaju. Vintage poroka ponuja poročnim parom poročno slavje, ki spominja na pretekla desetletja saj ne pritegne le romantike preteklosti temveč vzbuja nostalgijo tistega časa. V preteklost se lahko vrnemo z izbiro zgodovinske lokacije, vintage dekoracijo, s slogom zgodovinskega stila poročne obleke in za piko na i lahko vsemu temu prilagodimo tudi glasbo.

vintage poroka je ena izmed najbolj priljubljenih stilov porok

Ko bosta izbirala poročno lokacijo za slavje, bodita pozorna na arhitekturo poročne lokacije. V prostor lahko vključita starinsko pohištvo in svojemu poročnemu videzu lahko dasta starinski pridih z obleko in pričesko, na katero vpliva vajino priljubljeno obdobje.

Kje naj začneva?

Upoštevajta dejstvo, da so nekatera najbolj priljubljena zgodovinska prizorišča rezervirana že do dve leti vnaprej, tako da, če imata v mislih nekaj posebnega, bosta morala začeti s poizvedovanjem poročne lokacije malce bolj zgodaj.

Izberita zgodovinsko prizorišče

Od tradicionalne vaške hiše do prestižnega veličastnega dvorca.

Izbor barvne vintage palete

Pri oblikovanju barvne vintage palete je pomembno, da so barve subtilne. Osnovna barva vintage poroke je pogosto bež barva, ki jo lahko kombinirata z različnimi barvnimi odtenki kot so nežno roza, marelična, turkizna, modra, zelena barva... Vsekakor pa ne pozabita na nepogrešljive detajle zlate in srebrne barve (svečniki, vazice, jedilni pribor, krožniki, lestenci, table, smerokazi, sedežni red, ogledala, kletke in vse do tam kjer vaju domišljija ponese).

Vintage poročna obleka

Izbira poročne obleke je zelo pomembna, saj bodo na poročni dan vse oči usmerjene posebej v nevesto. Najbolj pomembno je, da se v obleki počutita čim bolj udobno in samozavestno. Ko izbirata obleko, dobro razmislita, kateri dodatki bodo ustrezali določeni obleki in kako se bo sama obleka prilegala v vzdušje poročnega praznovanja. Vendar ne pozabite na čipko, ki je nepogrešljiv del poročne obleke.

Poročni šopek

Poročni šopek naj bo iz raznovrstnega cvetja, ki ga lahko popestrita z vintage broškami, perlicami, swarovski kristali ali z različnimi tkaninami.

Unikatna poročna dekoracija

Tu se umetnost šele zares začne! Od unikatnih kosov z vintage navdihom... Imata doma stare predmete? Pomislita na stare lesene zaboje in obrabljene lesene deske, lesene okvirje za slike, zabojčke različnih velikosti, stare zaprašene knjige... Stranske mizice lahko okrasita s svečami in svečniki , morda z nenavadnim okrasjem ali celo z retro pisalnim strojem. Razmislita o fotoaparatu Polaroid, ki je poleg knjige gostov alternativa fotografskim kabinam, ki so danes tako priljubljene. V kolikor se odločita za kotiček za darila, lahko uporabita starinski kovček, kamor lahko gostje odložijo svoje čestitke in lepe misli. Domišljija ne pozna meja.

Uživajta v načrtovanju vajinega najlepšega dne!
.

Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


    ScrollUp