SEDEŽNI RED NA POROKI

14.05.2017 Portal e-poroka

Vnaprej določen sedežni red na poroki

Gost naj počaka na razvrstitev in sedežni red. Če je potrebno, ga bo za to zadolžena oseba pospremila do njegovega mesta. Gost sam se nikoli ne sme brez navodil zavihteti na sedež, ki si ga je izbral. S tem lahko grobo poseže v načrtovano dogajanje.

Pri poročnem slavju so razvrstitve zelo pomembne saj imajo tudi neposreden vpliv na to kako sproščeno se bodo povabljenci počutili in kako sproščena bo njihova komunikacija.
Če ni drugače določeno, se običajno na slavju ob »glavno« omizje razvrstijo poleg ženina in neveste vsi, ki so jima najbližji.
To so: priči, starši in družina obeh. Ostali so razdeljeni na več manjših omizij ali pa bolj oddaljeni od sredine, kjer sedita mladoporočenca. Če se pripravlja zares
velika poroka s številnimi povabljenimi, je treba predvideti tudi sedežni red. Zanj poskrbita mladoporočenca sama, ali pa jima pomagata mami ali nevestine družice.

Sedežni red na porokah se razlikuje tudi od razporeda za poslovne
priložnosti. Na porokah lahko posedemo skupaj moža in ženo, kajti zaželeno je čimbolj pristno, domače vzdušje, zato parov ne ločujemo. Ko je sedežni red sestavljen, se oblikujejo posebni kartončki z imeni, ki se postavijo pred pogrinjek, tako da bo vsak izmed gostov vedel, kam lahko sede.
Če imamo povabljence iz tujine, jim dodelimo soseda, ki govori njegov jezik ali pa vsaj angleško, čeprav po pravilih naj ne bi sedel ob njem.
V primeru, da sestava povabljenih to dovoljuje, lahko pri mizi izmenoma sedijo moški in ženske. Otroci v sedežnem redu nimajo posebnega mesta.
Samoumevno je le to, da majhni otroci sedijo poleg enega od staršev.

Pri zelo velikem številu svatov se sicer lahko zgodi, da bodo nekateri iz vljudnosti čakali, da se jih usmeri, medtem pa bodo bolj pogumni zasedli mesta, ki jim pravzapravpo hierarhiji sploh ne pripadajo.
Če na poroki upoštevamo protokol, je pomembna razporeditev za slavnostnim
omizjem. Glede ostalih gostov, oziroma povabljencev lahko velja kar klasični
sedežni red. Pri tem imajo starejši gostje prednost pred mlajšimi, tuji gostje pa
pred domačimi.


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


    ScrollUp