POROČNE FOTOGRAFIJE NA KATERE NE SMEMO POZABITI

11.04.2021 Goranvk wedding

Poročne fotografije na katere ne smemo pozabiti na svoj poročni dan pišem - goranvk-wedding.com poročni fotograf.

Vloga poročnega fotografa na poroki je, da kar se da neopazno zajame poročne fotografije. Poročna fotografija obstaja zato, da lepe dogodke iz poročnega dne ne hranita le v spominu ampak tudi v večnih poročnih fotografijah.

Poročni fotograf, ki ga bosta izbrala za vajino poroko mora biti takšen, da vidva ne bosta imela nikakršnih skrbi s fotografiranjem. Jaz poročni par pomirim tako, da že pred poroko pokažem svoja dela in par prepričam v svoje sposobnosti. Skupaj gremo tudi čez fotografije, ki morajo biti vključene v poročno galerijo. Tako se že pred poroko pripravim in imam v mislih tudi kakšne posebne fotografije, ki si jih par želi.

Do konca bloga vama bom predstavil seznam fotografij, ki tudi na vajini poroki ne smejo manjkati in vama povedal, kako bosta prepričana, da jih bosta dobila!

Ali se mora par ukvarjati s tem kaj bo in kaj ne na fotografijah?
Na to vprašanje sta vsekakor dva različna odgovora. Na poročni dan se nikakor ne smeta ukvarjati s tem kaj bo na fotografijah in če je vse fotografirano. Na poročni dan morata le še uživati v vsem kar sta si zamislila in kar sta uspela organizirati. Čisto vse ostale podrobnosti morajo biti prepuščene poročnim ponudnikom, ki so na poroki. Sam sem čisto na vsaki poroki pripravljen narediti tudi veliko več kot le fotografirati, če bom s tem pripomogel k temu, da bo tako poročni dan za mladoporočenca še lepši!

Če pravim, da na poročni dan ne smeta več misliti o tem kaj bo in kaj ne pa to ne velja za tisti čas, ko se pripravljata na poroko. Če vesta, da sta takšna, da se rada organizirata in da rada vesta kako stvari stojijo potem že pred poroko vprašajta fotografa, če ima seznam »must have« fotografij. Vprašata ga lahko tudi, če mu lahko tudi vidva predlagata svoj dodatek k seznamu.

Seveda morata svojemu poročnemu fotografu zaupati. Če pa vesta, da ne bosta mirna in če ne bo prej vse dogovorjeno pa to fotografu razložita in prepričan sem, da vaju bo pomiril.

poročne fotografije na katere ne smemo pozabiti na poroki - seznam

Seznam fotografij, ki ne smejo manjkati od priprav pa do odhoda domov. Vsekakor ima vsak fotograf svoj seznam. Večina nas ima seznam le v mislih in ne dejansko natisnjenega. Lahko pa vsak poročni fotograf pove kaj vsebuje njegov »must have« seznam.

Sam sem takšen seznam poročnih fotografij uporabljal v začetku svoje kariere, da slučajno nebi na kaj pozabil. S časom pa se je seznam vgradil v moj spomin in tako lahko delam bolj sproščeno in mirno.

Seznam bom razdelil v kategorije: priprave, detajli, pred obredom, obred, družinske fotografije, zabava.

Priprave

- Make up in frizura neveste
- Make up in frizura družic
- Smeh in zabava vseh zbranih pri nevesti
- Smeh in zabava vseh zbranih pri ženinu
- Portreti neveste z mamo, očetom in ostalo bližnjo družino
- Portreti ženina z mamo, očetom in ostalo bližnjo družino
- Družinske fotografije

Detajli

- Vabila in ostale tiskovine
- Poročni prstani
- Poročna obleka
- Dodatki k obleki (čevlji, kravata, nakit)
- Poročni šopek
- Dekoracija na poročni lokaciji

Pred obredom

- »Firtst look« ali prvi pogled (ko ženin prvič vidi nevesto v poročni obleki)
- Nevesta z družicami
- Ženin s svojimi prijatelji

Obred

- Detajli poročne lokacije kjer bo obred
- Ženin, ki čaka na nevesto
- Gosti in špalir
- Nevesta z očetom
- Ko oče predaja hčerko ženinu
- Med branjem zaobljub
- Prvi poljub
- Iskrene reakcije para in gostov
- Podpisovanje poročnih listin
- Metaje riža ali rož

Družinske fotografije

- Par s pričami
- Par z družicami
- Par z otroci (če jih imata)
- Par z nevestinimi starši
- Par z ženinovimi starši
- Par z ženinovimi in nevestinimi starši skupaj
- Par s svojimi brati in sestrami ter njihovimi družinami
- Skupinska fotografija
- Par z ostalimi družinami, ki se želijo fotografirati

Zabava

- Detajli poročne lokacije za zabavo vključno z namiznimi dekoracijami, dekoracijami stolov in vso ostalo dekoracijo
- Slavnostni prihod ženina in neveste
- Zdravica in govori
- Prvi ples
- Nevestin ples z očetom
- Ženinov ples z mamo
- Celotna zabava in njeno dogajanje
- Band ali DJ
- Poročna torta
- Rezanje poročne torte
- Metanje šopka
- Pridobivanje in metanje podvezice

To je splošni seznam, ki mora vsekakor ostati fleksibilen in se dopolnjevati. Vsak par je drugačen in zato se za vsak par in vsako poroko pripravim individualno. Prav tako je vsaka poročna lokacija drugačna in se zanjo pripravljam individualno. Pomembno je, da ima poročni fotograf napisane vse osnove ali še bolje, da jih ima vgrajene v spomin. Še bolj pomembno pa je, da jih potem prilagaja vama!


Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializerani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

par

“Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

STOPIMO V KONTAKT


    ScrollUp