SAMOSTAN MEKINJE

 • ŽELIM PONUDBO

  POVPRAŠEVANJE BO PREJEL/A SAMOSTAN MEKINJE

  Njihov odgovor lahko pričakujete v kratkem medtem pa poglejte preostale dobre ponudbe.

     

  • PRIKAŽI KONTAKT

   SAMOSTAN MEKINJE

   Polčeva pot 10, Mekinje, 1241 Kamnik

   Telefon: 01 8938 898, 031 392 158

  • SPLETNA STRAN
  • LOKACIJA

  Samostan Mekinje leži le streljaj od središča mesta Kamnik in že stoletja s svojo podobo sooblikuje mestno panoramo.

  V svoji bogati 700-letni zgodovini je kompleks doživljal vzpone in padce. Prvotni grad grofov Gallenbergov je leta 1300 postal samostan klaris, ki so v samostanu preživele vse do reforme razsvetljenih vladarjev, ko je leta 1782 cesar Jožef II. z dekretom samostan razpustil. Vse do prihoda uršulink leta 1903 je stavba spreminjala namembnost. S prihodom redovnic je samostan ponovno oživel. Sestre so skovale tesno vez z okoliškimi prebivalci, imele so šolo in tudi po nacionalizaciji samostana so prostorsko omejene vztrajale v Mekinjah. Po nacionalizaciji leta 1990 so začele skrbno obnavljati samostan in mu vdihnile novo življenje, vendar je bila škoda, storjena v preteklih desetletij velika in sanacija prevelik finančni zalogaj.

  Pisalo se je leto 2016, ko so po več neuspešnih poskusih prodaje uršulinke samostan podarile Občini Kamnik, ki je v namen upravljanja z dragocenim darilom ustanovila javni zavod.

  Javni zavod Mekinjski samostan se trudi nadaljevati 700-letno tradicijo. Projekt Preobrazba, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, pomeni prvi korak k obujanju delovanja v javno dobro. Obnovljene dvorane in atrij ter manjše obnove sob za prenočevanje nudijo edinstven prostor za kulturne, izobraževalne in turistične prireditve.

  V naročju kamniških planin, v neposredni bližini središča mesta Kamnik, že 700 leto ponosno stoji Mekinjski samostan, ki s svojo mogočnostjo mami poglede obiskovalcev mesta, domačinom pa pogled nanj prikliče v spomin sestre uršulinke, ki so ga nedavno zapustile in ga izročile Občini Kamnik kot darilo. Ker želimo, da čim več ljudi ob pogledu ali ob misli nanj doživi prijetne spomine, odpiramo vrata bodočim mladoporočencem in vas vabimo, da v mogočnem samostanskem poslopju skupaj spišemo nepozabno poročno pravljico, ki vaju bo spremljala v vajini sreči do konca vajinih dni.

  romantični ambient samostan mekinje

  S ponosom pa v letošnjem letu odpiramo svoja vrata tudi mladoporočencem, ki si želijo svojo zakonsko srečo zapečatiti v romantičnem ambientu nekdanjega samostana, kjer se namembnost preteklih stoletij odraža v neizmerni mirnosti in spokojnosti, ki žari iz starih zidov in napolni sleherni prostor. S številnimi obnovljenimi dvoranami, profesionalno kuhinjo, pravljičnim atrijem, lastno kapelo in ogromnim vrtom vam celoten kompleks zagotavlja magično vzdušje in zadovolji vsakršno željo.

  Vabimo vas, da nas obiščete in se vsaj za hip prepustite mistični mirnosti, ki prevzame vsakega obiskovalca!

  OGLEJTE SI CELOTNO PONUDBO SAMOSTANA MEKINJE


  Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

  Naši organizatorji1 imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializirani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

  “Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

  Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

  STOPIMO V KONTAKT


   ScrollUp