PENINE ISTENIČ

  • ŽELIM PONUDBO

    POVPRAŠEVANJE BO PREJEL/A PENINE ISTENIČ

    Njihov odgovor lahko pričakujete v kratkem medtem pa poglejte preostale dobre ponudbe.

        

    • PRIKAŽI KONTAKT

      FESTIVALNA DVORANA ISTENIČ

      Stara vas 7, 8259 Bizeljsko

      Telefon: +386 7 495 15 59, +386 41 780 954

    • SPLETNA STRAN
    • LOKACIJA

    Pokrajina, kjer nadmorska višina vinogradov na gričih in hribih niha od 170 do 350m. Bizeljsko leži na 46° zemljepisne širine in 15° in 40 min zemljepisne dolžine severne poloble.

    Povprečna vsota učinkovitih temperatur med sezono zoritve grozdja se daljša, prav tako pa razmerje med sončnimi dnevi in hladnimi nočmi omogoča idealni delež sladkorja in kislin, kar daje velik potencial za pridelovanje odličnih penin. Na izvrstni mineralni okus penečih vin Bizeljskega vplivajo tudi izjemna tla, bogata s silikatnimi usedlinami, ki jih redko najdemo kje drugje.

    Pridelava penin

    Skrb za kakovost se začne že v vinogradu.

    Visoki kvaliteti naših penin botruje seveda ob vsem naštetem tudi najsodobnejša tehnologija, ki v leta 1995 zgrajeni novi kleti daje optimalne rezultate. V kleti smo uvedli naslednje postopke:
    - dosledno kontrolo pri prevzemu grozdja, ki mora biti zdravo, primerno zrelo in nepoškodovano
    - pnevmatično oziroma vaakumsko stiskanje grozdja in odvajanje samotoka
    - 100 % razsluzevanje s hlajenjem s pomočjo toplotne črpalke
    - nadzorovano vrenje pri 18° C, da se ohranijo primarne arome, pri čemer uporabljajo specialne lovilce arom – kondenzatorje, ki s plini izločene arome ponovno utekočinijo in vračajo v vrelno posodo
    - sodobno kletarsko tehnologijo, ki omogoča, da je vsako leto do konca januarja vsa zaloga vin pripravljena za finalizacijo v peneča vina
    - usposobili zorilne kleti za 500.000 steklenic, kjer penine zorijo v najboljših razmerah.

    Prestige Extra Brut

    Pridelujemo jo iz vin izključno najboljših letnikov sort chardonnay, ki penini oblikuje nežen in prefinjen karakter in modri pinot, ki ji oblikuje čudovito, čvrsto telo.
    Zelo suha in zrela penina. Polnimo jo v steklenice posebne oblike in barve, ki zagotavljajo najboljše zorenje vina tudi po degoržiranju, oziroma odstranjevanju kvasovk. Penino Prestige extra brut ponudimo ohlajeno na 6°C k perutnini, ribam, školjkam in mlademu siru.

    Gourmet Rose

    Zelo suha rose penina, pridelana iz samotoka modrega pinota odličnega letnika. Modri pinot daje penini poln okus in karakterističen osnovni buket, dolgo ležanje na kvasovkah pa plemenit okus.
    Penina je že v zgodnjem obdobju zrelosti, kar se kaže z lepo izraženim terciarnim ležalnim bukejem. Najboljša je, če jo ponudimo kot aperitiv v visokih kozarcih za penino, da lahko poleg iskrivih mehurčkov opazujemo tudi njeno značilno oranžno-rdečkasto barvo. Penino Gourmet rosé brut ponudimo ohlajeno na 6°C k teletini, ribam, školjkam in mlademu siru.

    No. 1

    Je zelo suha penina. Že ime pove, da gre za zelo kompleksno in zrelo penino, najboljšo.
    Pridelana je iz osnovnega vina chardonnay in rumenega plavca, v stiku s kvasovkami pa je najmanj tri leta. Nastaja samo ob najboljših letnikih in v omejenih količinah. Leta 1998 je osvojila zlato medaljo na mednarodnem ocenjevanju vin v Veroni.

    Rumeni muškat extra brut

    Suha penina pridelana iz žlahtne muškatne sorte z značilno muškatno cvetico. Odličen aperitiv, podaja se k pikantnim jedem.

    Vila Istenič

    Vonj citrusov in agrumov napove osvežujoče trenutke, ki jih zaključi elegantna popolnost užitka. Vila Istenič je posebna penina. Postrežena preko ledu je najbolj prestižna poletna osvežitev.

    Vila Istenič rose

    Najbolj prija poleti. Postrežemo jo kot samostojno pijačo ali v kombinaciji z jagodami, svežim, oziroma kandiranim ingverjem ali hibiskusovim cvetom.
    Odlična penina Vila rose je pridelana iz sorte modri pinot z značilno sortno cvetico. Penino postrežemo v širšem kozarcu s štirimi kockami ledu, na najbolj netradicionalen in provokativen način uživanja penečih vin. Najbolj prija poleti. Postrežemo jo kot samostojno pijačo ali v kombinaciji z jagodami, svežim, oziroma kandiranim ingverjem ali hibiskusovim cvetom.

    Desirée red

    Desirée (Dɪˈz) je popolna noviteta na trgu. Desirée Red, ki ga ljubkovalno imenujemo Dɪˈz, so sladke sanje modrosti stkane iz niti čudovitih drobnih iskric, prefinjenosti okusa, svežine malin in jagod ter moči pridihov sladkega.

    Desirée

    aromatizirana pijača na osnovi penečega vina. Naravne danosti bizeljskega vinorodnega okoliša so pomagale razviti nepozaben in razpoznaven slog.
    Vino je polnega okusa, poseben poudarek pa mu daje naravna breskvina aroma. Penino ponudimo zelo hladno k sadnim sladicam ali kot samostojen kozarec.

    Desirée DeLight

    Aromatizirana pijača na osnovi penečega vina z okusom breskve. Penina proizvedena po klasičnem postopku drugotnega vrenja, vendar z alkoholno stopnjo samo 10,0 vol%. Pijača je namenjena predvsem praznovanju družinskih praznikov in se odlično prilega k breskvam ali čajnim piškotom.

    Barbara

    Osnovna linija Isteničevih penin. Največkrat je polsuha ali suha, pridelana iz sort laškega rizlinga, chardonnaya in rumenega plavca. Na kvasovkah zori najmanj 18 mesecev.

    Miha

    Polsuha rdeča penina. Sodi v sam vrh svojega razreda. Osnovno vino je pridelano po posebnem postopku, da bi se ob maceraciji iz kožice grozdnih jagod ob barvilu izlužilo čimmanj taninastih snovi. Vino je v stiku s kvasovkami najmanj dve leti.

    Rumeni muškat

    Že ime pove, da je pridelana iz žlahtne muškatne sorte z značilno muškatno cvetico. Odličen aperitiv, podaja se k pikantnim jedem in sadnim sladicam.

    Carioca Sprizz

    Je poletna eksotična osvežitev Carioca Sprizz je vinski cocktail iz belega penečega vina, naravnih arom manga, kokosa, jagod acai, limete, vode in sladkorja ter je ob dodatku snovi za vzdrževanje motnosti obarvan z živilskim barvilom. Ohlajen na 6 stopnij, ali ob dodatku nekaj kock ledu, je idealna osvežitev za ljubitelje eksotičnih okusov.

    A Sprizz

    Je popolna osvežitev za vroče poletne dni. A Sprizz je vinski cocktail iz penečega vina, naravne zeliščne arome, sladkorja in vode ter je obarvan z živilskim barvilom. Zaradi grenko sladkega okusa je zelo primeren kot aperitiv, z dodatkom nekaj kock ledu pa služi kot odlična long drink pijača.

    Cola Sprizz

    Ob dodatku nekaj kock ledu je odlična osvežilna pijača Cola Sprizz je vinski cocktail iz rdečega penečega vina, pomarančnega koncentrata, naravne arome limete ter je ob dodatku arome cole, sladkorja in vode obarvan s karamelom.


    Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

    Naši organizatorji1 imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializirani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

    “Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

    Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

    STOPIMO V KONTAKT


      ScrollUp