KONRAD WINE

 • ŽELIM PONUDBO

  POVPRAŠEVANJE BO PREJEL/A KONRAD WINE

  Njihov odgovor lahko pričakujete v kratkem medtem pa poglejte preostale dobre ponudbe.

  • PRIKAŽI KONTAKT

   KONRAD WINE

   Malna 9, 2223 Jurovski Dol

   Kontaktna oseba: Konrad Klemen

   Telefon: 031 860 669

  • SPLETNA STRAN
  • LOKACIJA

  KAKO SE JE VSE SKUPAJ SPLOH ZAČELO

  Klemen pripoveduje...
  “Bomo nekega dne posekali dedkov stari vinograd?” me je leta 2015, na poti domov, vprašal oče. Njegovo vprašanje me je presenetilo in mi dalo misliti. Odločil sem se, da temu ne bo tako. V petih mesecih sem se moral odločiti: « Le kaj naj z grozdjem, v kolikor bo letina uspela? Bom pa grozdje prodal. »Toda tiho v meni je tlela drugačna želja. Do sredine avgusta sem kupil dodaten sod (inox) in improvizirano hladilno tehniko za protokol hladne fermentacije.

  Uspelo mi je – prvi letnik 2015 je bil nagrajen. Postal je Jurijevo vino 2015. Majhna nagrada, ki pa veliko pove. Tako se je vse skupaj začelo. Od takrat redno vlagam v vinogradništvo in razvijam znamko Konrad Wine, v katero verjamem bolj kot v karkoli drugega. Tri leta po očetovem klicu smo res posekali vinograd. Obnovili smo ga v želji po razvijanju nove zgodbe s pridihom tradicije. Na posestvu raste 7500 mladih trsov.

  Danes, po dveh letih vzgajanja novega vinograda, s spremenjeno miselnostjo, gledam na to čudovito rastlino. In tako je nastal Konrad Wine.

  Več kot 200 let stara hiša in klet pričata, da se s pridelavo alkoholnih pijač ukvarjamo že več desetletij. Hiša v sebi skriva staro delujočo prešo izjemnih dimenzij iz leta 1972. Naš nasad pa leži na izjemni lokaciji in na idlični vinogradniški legi. Leta 2018 smo na dveh hektarjih posadili 7500 trt in sicer Rumeni Muškat, Sauvignon, Sivi Pinot in Laški Rizling.

  Peneči muškat
  Tunčova zvrst
  Suhi rumeni muškat
  Rumeni muškat
  100 % Grozdni sok

  Že ob prvem pogledu nanj, dobiš, občutek da bo nežen s teboj. Ob pogledu na kozarec in plesu mehurčkov pa te napolni z domišljijo. Občutek, da te bo igrivo zapeljal, dolgo trajal, ni napačen. Barva svetlo rumena, vonj je izrazito muškaten in spominja na naribano limonino lupino. Okus je všečen zapeljiv in poleten.

  Rumenkasto zelena zasije v kozarcu. Cvetica privlačna, spominja na bezgovo cvetje in sok limone. Skoraj neverjetno se sliši, kot bi se narava hotela poigrati z nami. Ta vonj nam ponudi velik šopek cvetja s Tunčovega travnika, ki je bil nekoč ob starem vinogradu. Okus je prijetno svež, lahkoten in piten. Šopek cvetja zaznamo tudi v pookusu.

  Barva svetlo rumena, vonj je izrazito muškaten in spominja na naribano limonino lupino. Okus je všečen zapeljiv in žlahten.

  Barva svetlo rumena, vonj je izrazito muškaten in spominja na naribano limonino lupino. Okus je všečen zapeljiv in žlahten.

  V okusu in vonju najdemo vse tipične lastnosti rumenega muškata.

  Hladno stiskanje,( v zelo kratkem času po trgatvi največ do 3 ure)

  Sledi brez zračno čiščenje mošta, nato takojšna pasterizacija,(največ 12ur po stiskanju).

  Pét-Nat original

  Pét-nat je suha enkrat fermentirana penina v naši originalni različici popolnoma brez sulfitov (žvepla). Vsebuje ostanke kvasovk in grozdnih jagod, ki se pojavijo kot usedlina v zamašku. Prav usedlina je tista, ki vino ohranja živo. In nam omogoča, da lahko vino hranimo brez sulfitov.

  Pét-nat, ki je krajšava za francoski izraz pétillant naturel, kar pomeni »naravno peneče«.

  Sivi pinot

  Vino 6 mesecev zori na celih jagodah. Jagode ročno skrbno izberemo, do vina pridejo le najboljše in naj okusnejše. Vino zori v hrastovem lesu skupaj z jagodami enako dolgo. Po 6 mesecih vino zaključi tiho fermentacijo, postane stabilno ter je pripravljeno za stekleničenje. Je vinifikacija popolnoma brez žveplanja. Žveplo se uporabi v minimalni količino pred stekleničenjem.

  Sauvignon

  Je nežne zelenkasto rumene barve, razkošna cvetica ponuja košaro suhega cvetja in zelišč med katerimi izstopata bezeg in mlade koprive. Okus svež sočen in prijetno harmoničen.

  Pét-Nat

  Mladost svežina in razigranost izvabijo v popoln užitek. Razkošna cvetica ponuja košaro suhega cvetja in zelišč med katerimi izstopata bezeg in mlade koprive.

  Enak postopek, kot »pét-nat original«. le, da je usedlina že odstranjena. Zamašek je klasičen-peninski, kar nam omogoča uživanje pét-nat-a tudi na slavjih in zabavah s preprostejšo uporabo. Zaradi obstojnosti smo mu dodali minimalno vrednost žvepla.

  konrad wine na vašem dogodku

  Zelo radi se udeležujemo različnih dogodkov in prireditev, kjer s prijetno ekipo osrečujemo ljudi. Verjamemo v to, da vino združuje ljudi. Za vas lahko pripravimo catering in prilagodimo strežbo vašemu dogodku.

  Najamete nas lahko za praznovanje poroke, rojstnodnevne zabave in ostale priložnosti.

  Naša posebnost pa je, da vam lahko naredimo unikatno penino v barvi vaše poroke.


  Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

  Naši organizatorji imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializirani za hitro pripravo na izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po Sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin proračun za poroko optimalno izkoriščen.

  “Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

  Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

  STOPIMO V KONTAKT


   ScrollUp