HIŠA MOVIA

 • ŽELIM PONUDBO

  POVPRAŠEVANJE BO PREJEL/A HIŠA MOVIA

  Njihov odgovor lahko pričakujete v kratkem medtem pa poglejte preostale dobre ponudbe.

     

  • PRIKAŽI KONTAKT

   HIŠA MOVIA

   Telefon: 05 395 95 10

  • SPLETNA STRAN
  • LOKACIJA

  Hiša Movia obstaja od leta 1700 in je s poroko v letu 1820 postalo last družine Kristančič. Posestvo obsega 22 hektarjev, od tega polovico na italijanski strani Brd (Collio).

  Movia ni samo oznaka vin in posestva, ki leži na mejnem območju Slovenije (Brda) in Italije (DOC Collio). Movia je način življenja v vsej njegovi veličastnosti, čistosti narave in iskrenosti avtorja. Movia je oznaka za nadčasovnost in vrhunske nadstandarde, ki jih ljubitelji dobrih vin lahko iščejo po vsem svetu leta in leta. Od lakotnih klasik, preko linije zrelih vin z odličnim potencialom za staranje – do posebnežev, ki jim na svetu ni enakih. To vse in še več – je Movia. Ko pa boste prišli iz kleti in vina poskusili z Alešem, boste za(o)čarani.

  Movia je brez dvoma več kot blagovna znamka vrhunskih vin. Je zastopnik narave v vašem kozarcu, v vas. Blagovna znamka Movia je danes med najpomembnejšimi in najpogosteje nagrajevanimi s strani domačih in tujih vinskih kritikov.
  Pri Movii pa smo poskrbeli še za dodatno popestritev vaših enogastronomskih užitkov. S serijo kristalnih kozarcev Movia Crystal bo užitek v pitju vina še večji in v njih bo vino dobilo svojo dokončno obliko. Vrhunski izdelki so produkt sodelovanja hiše Movia in priznane steklarne Rogaška.

  VINA MOVIA

  Na svetovnem vinskem trgu je MOVIA danes sinonim za vina, ki navdušujejo s svojim izrazitim značajem in izjemno elegantnostjo. V njih zaznamo zvestobo najbolj žlahtni vinogradniško-vinarski tradiciji, ki pogosto presega okvire splošno sprejetih in veljavnih enoloških praks.

  Prvi korak k spoznavanju vin MOVIA predstavlja blagovna znamka Vila Marija, v kateri najdemo mlada in sveža vina iz mladih vinogradov. Na naslednji stopnički so vina z izbranih leg (Turno, Gredič), ki nas vpeljejo v osrednjo hišno blagovno znamko, v svet vina MOVIA s črno etiketo. Tem vinom smo dali čas, da dosežejo polno zrelost že v domači kleti, zato prihajajo na trg z nekajletnimi časovnimi zamiki. Ponudbo dopolnjuje penina Puro, s katerim smo postavili nove mejnike v pripravi in ponudbi penečih vin. Na kratko povedano: oživeli smo pred-klasične postopke, ki niso predvideli uporabo sladkorja za ponovno vretje vina v steklenici, potrošniku pa smo prepustili zadovoljstvo, ki ga sicer doživijo le kletarji, ko vino degožirajo. Stari postopki in novi pogledi na vino pridejo še bolj do izraza pri Lunarju, ki je poleg Pura, vino pridelano brez dodanih sulfitov.Vina Movia so pridelana z največjo mero spoštovanja narave, brez vsakršnih enoloških posegov in brez filtracije. Zahtevajo primerno hranjenje oz. primerno klet. Ponudbo vin zaključuje vino iz sušenega grozdja Esenca, paleto pridelkov na osnovi grozdja pa še izbor domačih žganic.

  Za dobro vinsko klet, sode, tehniko in tehnologijo potrebujemo znanje in izkušnje. Z ročnim pobiranjem grozdja, prebiranjem jagod in takojšnjim prevozom v klet, kjer se začenja predelava, se vinogradnikovo delo konča. Ko stopi do repklanikov in stiskalnic, se vinogradnik prelevi v kletarja. In začne pisati novo zgodbo. Prisluhniti mora naravi in delovati v sozvočju z le-to.


  Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

  Naši organizatorji1 imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializirani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

  “Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

  Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

  STOPIMO V KONTAKT


   ScrollUp