DVOREC ŠTATENBERG

 • ŽELIM PONUDBO

  POVPRAŠEVANJE BO PREJEL/A DVOREC ŠTATENBERG

  Njihov odgovor lahko pričakujete v kratkem medtem pa poglejte preostale dobre ponudbe.

     

  • PRIKAŽI KONTAKT

   DVOREC ŠTATENBERG

   Štatenberg 89, 2321 Makole

   Kontaktna oseba: Peter Kociper

   Telefon: 040 870 835

  • SPLETNA STRAN
  • LOKACIJA

  Dvorec Štatenberg nosi ime po prvotnem gradu Štatenberg, ki je stal v kraju Stari Grad, oddaljenem približno 5 km. Razkošni baročni dvorec, ki danes stoji v kraju Štatenberg, v občini Makole, so pričeli zidati grofje Attemsi, najverjetneje že leta 1696, končali pa med leti 1720 in 1740. Načrtoval ga je italijanski arhitekt Camesini. Zasnovan je tako, da ga tvorijo štirje dvonadstropni trakti, s poudarjenim osrednjim poslopjem z odprtim stopniščem, v katerem je stebrna dvorana v pritličju, viteška dvorana pa v nadstropju. Levo od viteške dvorane je pet ohranjenih soban s čudovitimi freskami, ki predstavljajo muzejski del gradu, desno je poročna dvorana, kjer se lahko izvede civilna poroka.

  Okolico gradu krasi drevored divjih kostanjev in park z zanimivim rastlinjem. Za gradom leži naravni gozd, po katerem vodi desetminutna pešpot do treh ribnikov.

  Dvorec je izjemno lep in veličasten ter primeren za vse, ki si želijo spoznati slovensko kulturno dediščino ali pa imeti tukaj katero izmed praznovanj. V znamenju umetniškega snovanja dvorec zaživi predvsem jeseni, ko v barvitem septembru gosti slikarsko kolonijo. Tako je dvorec eden izmed redkih pri nas, ki je tako delujoč, zaradi svoje čudovite zasnove in nadvse zanimivih fresk pa ga upravičeno uvrščamo med najlepše baročne dvorce na slovenskem.

  dvorec štatenberg poskrbi za pravljično poroko

  Dvorec Štatenberg s svojo razkošnostjo in veličastnostjo nudi prostor za svečana slavja, kot je poroka. Mladoporočenca zagotovo tega dne ne bosta pozabila, k čemur bi radi pripomogli tudi mi. Naš cilj je, da so želje mladoporočencev izpolnjene in za to si vedno znova prizadevamo. Želimo, da gostje odhajajo z dobrimi občutki, zato si za vsak par vzamemo čas in sodelujemo pri pripravah ter organizaciji poroke.

  Dvorec ponuja več možnosti za obred in zabavo. Civilna poroka lahko poteka v temu namenjenem salonu, viteški dvorani ali na prostem. Ponovna oživitev grajske kapele pa nudi možnost cerkvene poroke ali krsta.

  grajska restavracija

  Grajska restavracija deluje v dvorcu že iz časa pred vojno, ko so dvorec preuredili v ugledno letovišče in penzion. Žal po drugi svetovni vojni restavracija lep čas ni obratovala, v osemdesetih pa so jo modernizirali in na novo opremili. Prostori restavracije se razprostirajo v pritličju glavnega, južnega krila. Saloni z baročnim pohištvom in še nekaterimi ohranjenimi slikami so na voljo zaključenim družbam in individualnim gostom.

  V restavraciji ponujamo slavnostna kosila in večerje po predhodnem dogovoru (vse dni v tednu). Poskrbimo za poslovna srečanja, zabave za zaključene družbe, potrudimo se pri izvedbi civilnega obreda, poročnega slavja in drugih oblik praznovanj (krsti, obhajila, birme, sedmine, obletnice idr.).

  Kapacitete restavracije
  Restavracija sprejme do 200 gostov, od tega 100 gostov v velikem salonu (v primeru plesišča je število omejeno na največ 80 oseb). V treh manjših salonih lahko postrežemo do 35 gostov, v večjem pa do 40. Možnost pa nudimo tudi v veliki Viteški dvorani, katera sprejme do 130 ljudi (v primeru plesišča do 110 gostov).


  Z NAMI DO NEPOZABNE POROKE

  Naši organizatorji1 imajo dolgoletne izkušnje in podrobno poznajo storitve na trgu. So specializirani za hitro izvedbo dogodka in so na vajini poroki tudi prisotni ter neopazno poskrbijo, da poroka poteka po načrtu. Naše sodelovanje z več kot 500 podjetji po sloveniji pa vama zagotavlja, da bo vajin budget optimalno izkoriščen.

  “Prepričana sva bila, da je najem organizatorja samo dodatni strošek, ki ga njegova storitev ne opravičuje. Po sestanku sva se le odločila, da organizacijo prepustiva e-poroki. Sedaj sva vesela za to odločitev saj sva imela čudovito poroko, brez skrbi, da bo šlo kaj narobe. Splačalo se je tudi finančno saj so poskrbeli za finančno optimizacijo dogodka, ki se je na koncu še kako poznala”

  Zakonca Dolinar-Mikić (LJ)

  STOPIMO V KONTAKT


   ScrollUp